Café de Paris - sås (mjölkfri)

Perfekt till grillat nötkött, t ex entrecote, flankstek eller högrev. Högrev är för övrigt ett kött som jag alltid trott mest var för olika grytor. Men det är riktigt fint att grilla också, om man får en fin bit. Välj ett svenskt kött med mycket marmorering,
det blir toppen.
Till detta en blandad sallad med olika salladsblad, körsbärstomater, persikobitar och mogen avocado. Olivolja och lite vit balsamvinäger, samt flingsalt!
Men nu till såsen:
Ingredienser
1 ägg
1,25 dl rapsolja
0,25 dl milda culiness
2 st sardellfiléer
5 st små kapris
1 msk hackad persilja (färsk eller fryst)
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk franska örter
1 krm curry
1 krm paprikapulver
Svartpeppar
Flingsalt
Knäck ägget i en mixerbägare. Häll på rapsolja och Milda. Tillsätt sedan sardeller, kapris, vinäger, senap och alla kryddor utom salt och peppar.
Låt detta stå i kylen i minst en timme så att alla ingredienser har samma temperatur.
Tag sedan ut och mixa med stavmixer. Börja mixa i botten, dra staven sakta uppåt så att såsen tjocknar på vägen. Det tar ca 30 sekunder.
Smaka av med salt och lite peppar. Klart!



