Sötpotatisdip


(null)

Vi har kört mjölkfritt här hemma ett tag nu, och det har gjort att sås-inspirationen varit låg - jag menar, hur gör man god sås utan smör, grädde och creme fraiche?? Majonnäs i all ära, men mjölk- och glutenfritt betyder att antalet "vanliga" vardagsrätter minskar, och majonäsbaserat är inte min favorit till kött och grönsaker, vilket vi äter ganska ofta. Det krävdes lite experimenterande från min sida, men vad bra för nu tvingades jag ut ur komfortzonen!

Så nu kommer det komma lite nya glada recept lagom till grillsommaren. Först ut är denna sötpotatisdip, som blev en fullträff både till tacon och till det grillade.

Ingredienser (4 port)


1 stor sötpotatis 
0,5 krm chili lime rub
0,5 krm chimichurri rub
2 "stänk" chipotle chilipulver
1 krm vitlökspulver
4 msk olivolja

Skala sötpotatisen och skär den i små kuber. Lägg den i en ugnsform och strö över kryddorna. Häll ner matoljan och rör om. Ställ in i ugnen på 250 grader, ca 20 min eller till sötpotatisen är riktigt mjuk. Ta ut och rör/mosa potatisen med en gaffel till dipen blivit nästan helt slät.

Jag använde rub för jag råkade ha det hemma, men det går ju lika bra att krydda med vanlig chili/lime också.  Det goda är brytningen mellan den söta potatisen och de lite heta rökiga kryddorna!
(null)

(null)