Sötpotatisdip

Så nu kommer det komma lite nya glada recept lagom till grillsommaren. Först ut är denna sötpotatisdip, som blev en fullträff både till tacon och till det grillade.
Ingredienser (4 port)
1 stor sötpotatis
0,5 krm chili lime rub
0,5 krm chimichurri rub
2 "stänk" chipotle chilipulver
1 krm vitlökspulver
4 msk olivolja
Skala sötpotatisen och skär den i små kuber. Lägg den i en ugnsform och strö över kryddorna. Häll ner matoljan och rör om. Ställ in i ugnen på 250 grader, ca 20 min eller till sötpotatisen är riktigt mjuk. Ta ut och rör/mosa potatisen med en
gaffel till dipen blivit nästan helt slät.
Jag använde rub för jag råkade ha det hemma, men det går ju lika bra att krydda med vanlig chili/lime också. Det goda är brytningen mellan den söta potatisen och de lite heta rökiga kryddorna!

